Kunst uit Bali en Indonesië
                    Skip Navigation Links
Gehele collectie  >  Foto's, Folders en Ansichtkaarten  >  TOBO-00545  >  Blader door alle afbeeldingen  >  Blader door alle afbeeldingen (groot)
Kunstwerk 1 van 1
Kunstwerk-code: TOBO-00545 
Categorie: Foto's, Folders en Ansichtkaarten  
Omschrijving: Bali kalender uit 1948 met 6 litho's door Willem Gerard Hofker. Uitgegeven door 'Het Hollandsche Uitgevershuis' en gedrukt door de firma Dieperink te Amsterdam.  
Periode: 1948 
Commentaar: Zeldzame kalender met de beroemde Bali litho's, die hij overigens pas maakte toen hij terug kwam van Indie, na 1945. Van al deze litho's bestaan pastel-tekeningen, die Hofker maakte in Bali. Deze kalender is nog puntgaaf, en heeft zelfs geen verkleuring na al die jaren! Een echt collectors item! Door te klikken op de foto is er meer info&foto's.  
Kwaliteit: VERY HIGH QUALITY  
Hoogte in cm: 43 
Breedte in cm: 24 
Diepte in cm:  
Signatuur aanwezig: Geen signatuur aanwezig 
Signatuur:  
Plaats v/d signatuur:  
Bijzonderheden: Kompleet en gaaf  
Kunstenaar:
Klik voor meer info
Willem Gerard Hofker
(1902 - 1981)
Een van de vele Hollandse kunstenaars die al voor de oorlog Bali bezoeken en er gelijk in de ban van raken. Hofker maakt vooral sensuele pastels en olieverf-schilderijen van jonge Balinese schonen. Hij kwam naar Bali in 1938 en verliet het in 1945 na korte tijd geinterneerd te zijn geweest in een Japans gevangenen kamp. In tegenstelling tot bijv Rudolf Bonnet bemoeide hij zich niet al teveel met andere schilders op het eiland. Zijn werk wordt zeer gezocht en vooral zijn Balinese olieverf-schlderijen brengen momenteel top prijzen op.Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting

  
2 0 2 0  ©   T O B O  A R T