Kunst uit Bali en Indonesië
                    Skip Navigation Links
Gehele collectie  >  Houtsnijwerk - voor 1942  >  TOBO-00001  >  Blader door alle afbeeldingen  >  Blader door alle afbeeldingen (groot)
Kunstwerk 1 van 1
Kunstwerk-code: TOBO-00001 
Categorie: Houtsnijwerk - voor 1942  
Omschrijving: Knielende balinese vrouw gemaakt door I RODJA. 
Periode: 1930-1940 
Commentaar: Zeer fraai voorbeeld van de houtsnijkunst van I RODJA. Met I GEREMBOEANG en IDA BAGUS NYANA was hij een van de meest belangrijke houtsnijders die op bali werkzaam waren. Zijn produktie was niet bijster hoog vanwege zijn politieke beslommeringen. Uiteindelijk is zijn politieke voorkeur hem noodlottig geworden: hij werd op bijltjesdag in 1965 vermoord. Zijn werk is te vinden in het Tropenmuseum te Amsterdam en het Puri Lukisanmuseum te Ubud Bali. 
Kwaliteit: VERY HIGH QUALITY  
Hoogte in cm: 27 
Breedte in cm: 10 
Diepte in cm: 11 
Signatuur aanwezig: Signatuur aanwezig 
Signatuur: KTUT RODJA MAS BALI 
Plaats v/d signatuur: Onderop (zie foto) 
Bijzonderheden: Mooi blank patin. Beeld is helemaal gaaf. Gemaakt uit Satijn hout.  
Kunstenaar:
Klik voor meer info
I Ktut Rodja
(1917 - 1965)
Zwager van I Geremboeang. Zeer kundig snijder die uitblonk in de fraaie art-deco stijl met zijn vloeiende lijnen.Bonnet sprak over "gevoelige vrouw-figuren" wat zeker wordt uitgebeeld in de foto rechts. Begon in de jaren 50 zijn eigen galerie in Mas, die er nog steeds is. In alle Pita Maha brochures staan zijn beelden en die van Geremboeang steeds bovenaan de lijst en vereisten ze de hoogste prijs. Dus men mag er van uit gaan dat Rodja's werk(en dat van Geremboeang) het beste was in die tijd. Hij zelf raakte politiek geëngageerd, als gevolg waarvan hij op Bijltjesdag in 1965 werd omgebracht.Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting
Klik voor een uitvergroting

  
2 0 2 2  ©   T O B O  A R T